update coronavirus 18 mrt 2020 eindtoetsen groep 8 vervallen

18-03-2020

Net is bekend gemaakt dat de eindtoets voor groep 8 komt te vervallen dit schooljaar.

De eindtoetsen van de leerlingen die nu in groep 8 zitten, zijn afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het oordeel van de leraren zal nu bepalen in welke stroming de kinderen terechtkomen, heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap woensdag bekendgemaakt.

"We vragen op dit moment heel veel van het onderwijspersoneel. Ik heb erg veel bewondering voor al die leraren en schoolleiders die zich met al hun creativiteit inzetten voor onderwijs aan kinderen die thuiszitten. Dat heeft nu prioriteit voor scholen. Ik vraag hier ieders begrip voor", zegt minister Arie Slob.
In plaats van dat de eindtoets deels meetelt in de stroming waarin de leerlingen instromen, zal nu alleen het advies van de leraren leidend zijn.

"Het is belangrijk dat mijn kinderen naar school gaan in het dorp en buurtgenootjes ontmoeten"

"De school vervult echt een dorpsfunctie; er worden steeds meer activiteiten georganiseerd in en rond de school." - Nicolette